Budapest150

Budapest150

Ne vedd meg, nincs szükséged rá! 1. rész: alkohol

2018. február 04. - Bp150

Ez a blog a spórolásról is szól. Lehet spórolni a túlfogyasztáson (ha eléred, hogy ne kelljen ételt kidobnod, az már egy jó jel), lehet spórolni a nagyobb kiszerelések vásárlásával, lehet spórolni olcsóbb, de mégis hasonló minőségű termékek vásárlásával, és a sor folytatható.

És lehet spórolni úgy, hogy egyszerűen nem veszel meg olyan dolgokat, amire nincs szükséged.

Az elején szeretném leszögezni, hogy mindez hozzáállás kérdése. Evidens, hogy minden embernek különböző, hogy mire van igénye. Egy blogbejegyzés nem feltétlenül fogja megváltoztatni a hozzáállásodat a dolgokhoz, de azért beszélni lehet róla :)

Na szóval, alkohol. Régebben elég sokat ittam. Jól esett, na. Kezdve a főiskolás ivásoktól, a baráti körben történő sörözéseken/felesezéseken át a későbbi céges összejövetelekig rengeteg italt vittem be a szervezetembe. Magyarországon a kultúránk része az alkoholfogyasztás, és erre akkor jössz rá a leginkább, amikor elkezdesz tartózkodni az ivástól (próbáld csak ki, tűzz ki magadnak egy célt, bírd ki x napig alkohol nélkül, akár vegyél részt a Száraz November kezdeményezésben - bár november még messze van - észre fogod venni, hogy nagyon nehéz úgy elmenni egy kisebb-nagyobb társaságba, hogy elő ne kerülne az alkohol).

Eljutottam addig, hogy nem is olyan ritkán itthon egyedül ittam egy-két (vagy több :) ) sört, mondván, hogy jól esik, Namármost, ez az alkoholizmus előszobája. Szerencsére egy ideje már nem csinálom, és ezzel nem csak egészségesebb leszek, hanem spórolok is :)

És nem, nem mondom azt, hogy soha többé nem iszom. Azt mondom, hogy nem fogok venni alkoholt. Ha kapok egy-két üveggel (olyan embertől, aki ismeri a korábbi alkoholszeretetemet), azt természetesen elfogadom, illetve társaságban egy-két sört meg fogok inni, de nem fogom magamtól keresni a boltokban az italt. Innentől kezdve teljesen láthatatlanná válik számomra minden egyes boltban az alkohol-részleg.

A KSH 475 ezerre becsüli a hazai alkoholisták számát, de ez a becslés csak a kezelt betegek számán alapul. Mekkora lehet a valódi szám? 1 millió? Másfél? Még annál is több? Ne tartozz közéjük, és nem csak egészségesebb leszel, hanem több pénzed is marad. Ne vegyél alkoholt, nincs szükséged rá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapest150.blog.hu/api/trackback/id/tr9313630034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása