Budapest150

Budapest150

Mit csinálok rosszul?

2018. március 04. - Bp150

Átnézve a februári számokat, 27 584 Forintos túlköltekezésről tudtam beszámolni az előző posztban. A számok nem hazudnak, és segítenek abban, hogy kitaláljam, mit csináljak másképp.

A két fő terület, ahol spórolni tudok, a szórakozás és az étel lehet. Még ki kell találnom, hogyan tudom olcsóbbá tenni ezeket a költéseket anélkül, hogy az a minőség rovására menne, de a számokból egyértelműen az látszik, hogy itt van nagyobb mozgásterem. Főleg az étel esetében volt nevetségesen sok, amennyit februárban költöttem. Hárommal kevesebb nap volt februárban, mint januárban, mégis több, mint 7 000 Forinttal volt több a februári kiadásom. Vicc.

Ennek ellenére nem érzem azt, hogy kaviárt ettem és pezsgőt ittam, jóllehet, nem jegyzem fel pontosan, hogy mire költöttem, csak magát az összeget írom egy Excel-táblába. Nagyrészt sikerült a reggeli pékségbe/szendvicsért beugrás helyett saját magamnak készített szendvicset vinni a munkahelyemre, ezzel nem volt gond, de talán túl sokszor ebédeltem a munkahelyemen, ezen változtatni fogok. Összességében folyamatosan figyelni fogom a hónap közben az aktuális összeget, és igyekszem 35 000 Forint alatt maradni a februári 45 112 Forint után.

"A szociális életemen nem spórolok" - hangzott a fogadalmam, és amint a februári összesítő mutatja, ehhez tartom is magam :). Örülök, hogy vannak barátaim, van kikkel tartanom a kapcsolatot, van kikkel összefutnom rendszeresen. Ezzel nincs is baj, de itt is pontosabban figyelni fogom, hogy mi az aktuális havi állás, 15 000, de inkább 10 000 Forint alatt szeretnék maradni.

Összességében egy tanulási folyamat elején járok, a havi összegzésen kívül folyamatosan figyelni fogom a költéseimet, és ahhoz fogok igazodni. Nagyon remélem, hogy márciusban végre sikerül a blog eredeti címét nem meghazudtolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://budapest150.blog.hu/api/trackback/id/tr7113712344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása