Budapest150

Budapest150

Ki vagyok én, és miért csinálom ezt? (2. rész)

2018. január 20. - Bp150

... A havi bevételem mindent egybevéve 312 053 Forint. Ehhez képest a havi 150 000 Forintos költés, mint célkitűzés igen szerénynek számít (kb. a bevételem 48 százaléka, ami 52 százalékos megtakarítási rátát is jelent), de természetesen a cél a takarékoskodás. Ideje felébredni, és eljutni odáig, hogy biztos "TERVEM" legyen a következő évekre-évtizedekre.

A kijózanító pofont számomra a budapesti ingatlanárak drasztikus - és jelen pillanatban végeláthatatlan - emelkedése okozta. Ezzel párhuzamosan az albérletárak is növekedtek, így egyre nehezebben volt tartható a költekező életmód. Erről később írni fogok :)

Ez a blog rólam, de Neked szól. Mindenki pénzből él, így a kísérletemet bárki hasznosnak, érdekesnek találhatja. Azt gondolom, hogy nagyon sokan vagyunk most abban a helyzetben, hogy ráébredünk, hogy a pénzügyeinket tudatosabban kell kezelni. Rá kell ébredni arra is, hogy kevés pénzből, az igények alacsonyan tartásával is nagyon boldog életet lehet élni, nem kell tartani attól, hogy a legújabb telefon, a drága ruha hiánya szomorúságot, depressziót okoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://budapest150.blog.hu/api/trackback/id/tr9513588891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása