Budapest150

Budapest150

Magyarország egy nagyon jó hely

2018. április 02. - Bp150

Van egy hely, ahol nagyon jó élni. Van egy hely, amelynek az életszínvonalát, lehetőségeit Földünk lakosságának többsége elfogadná, egy hely, ahol kiválóak a természeti adottságok, ahol nem élünk zsúfoltan, ahol jó eltölteni az időt. Ez a hely Magyarország.

Statisztikai adatok, mutatók is alátámasztják ezt:

Global Peace Index: 163 ország közül mutatja az adott ország relatív biztonságát. Magyarország 2017-ben a 15. helyen állt ebben a mutatóban, olyan országokat megelőzve, mint Németország, Finnország, Svédország, Belgium, Hollandia, alig lemaradva a norvégoktól. A szomszédokkal való viszony, a bűnözés szintje, a politikai stabilitás, a lőfegyverekhez való hozzájutás könnyedsége, vagy éppen nehézsége kerül elemzésre, többek között. Jó érzés ebben a biztonságos országban álomra hajtani a fejemet nap, mint nap.

Hosszútávú munkanélküliség: 2016-ban 3,78% volt azoknak a személyeknek az aránya, akik legalább egy éve munkanélküliek. Nem túl magas arány, nemde? Jó, nem vehetjük fel a versenyt Dél-Korea vagy Norvégia 1 százelék alatti mutatójával, de pl. Franciaországot, Belgiumot és Írországot simán verjük.

Lakástulajdonlási mutató: 2015-ös adatot találtam, mely alapján 86,3 százaléka az összes lakásnak a benne élő magántulajdona. Ez alapján nagyon sokan élnek nálunk jobb helyzetű országokhoz képest is saját tulajdonú lakásban.

Magyarország egy nagyszerű hely, becsüljük meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://budapest150.blog.hu/api/trackback/id/tr6413798522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása