Budapest150

Budapest150

A szabályok

2018. január 22. - Bp150

A szabályok a következőek:

- Minden egyes költést fel kell jegyezni (ha beugrok egy péksütiért valahova, azt is, nincs jelentősége, hogy mennyire kicsi a költés összege, ennek csak úgy van értelme, ha mindent beleszámolok).

- Minden hónapban 150 000 Forint a plafon, ez egy évben 1 800 000 Forintot jelent (hű, de soknak hangzik egyben).

- Ha egy hónapban ezt túllépem, akkor a következő hónapban a túllépés összegével kevesebbet költhetek (ennyi könnyítést megengedek magamnak, biztos vagyok benne, hogy nem egyenletesen oszlik el, hogy melyik hónapban mennyit költök, vannak "begubózósabb" és "kimenősebb" hónapom/időszakom is).

- Ugyanígy, ha egy hónapban kevesebbet költök, akkor a következő hónapban többet költhetek.

- Mindig arra kell törekedni, hogy az adott hónap végére az időarányos összegen belül legyek (pl. március végén 450 000 Forint alatt, stb.).

- Ha "soron kívül" a fizetésemen felül pénzhez jutok, az természetesen nem változtat semmin, ugyanannyi marad az elkölthető pénzem. Nem a havi bevételem számít, hanem a havi költésem.

- Ugyanígy az ajándékba kapott vásárlási utalványok is ide tartoznak (ezen sokat gondolkodtam, de ugyanúgy kezelem, mintha többletpénzhez jutnék).

 

Ha valami még eszembe jut, szerkesztésben ez alá a mondat alá leírom :)

A bejegyzés trackback címe:

https://budapest150.blog.hu/api/trackback/id/tr6613595555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása