Budapest150

Budapest150

Ki vagyok én, és miért csinálom ezt? (1. rész)

2018. január 19. - Bp150

BP150 vagyok, 27 éves, Budapesten élek (ha eddig nem gondoltad volna :) ), és nagyjából a korosztályombeli átlagembernek felelek meg érdeklődés és hobbik tekintetében.

Ez a közép-késő húszas korosztály ugyanazt csinálja, mintha csak ugyanarról a futószalagról jöttünk volna le a nyolcvanas évek végén-kilencvenes évek elején: utazunk, iszogatunk, sportolunk, focicsapatoknak szurkolunk, filmeket/sorozatokat nézünk, stb. (a sor hosszasan folytatható).

Nincsen hitelem, nincsen hitelkártyám, semmilyen tartozásom sem, viszont nem is birtoklok túl sok javat, se lakásom, se autóm nincsen ennyi idősen.

A célom az, hogy minél hamarabb független legyek anyagilag. Ehhez segítségül fogom hívni a takarékos énemet, és munkába fogom hívni az így összespórolt pénzemet különböző befektetésekkel (igazi csapatmunka lesz!). Passzív jövedelemre fogok szert tenni, ami ahhoz vezet, hogy még több befektetésem és passzív jövedelmem lesz. Szeretném bebizonyítani magamnak, hogy budapesti szinten kevés pénzből is minőségi, boldog életet tudok élni.

Túl sokáig vártam azzal, hogy valódi figyelmet fordítsak a pénzügyeimre. Már pályakezdő korom óta annyi pénzt keresek, hogy bőven tudnék félretenni, de sajnos voltak olyan időszakok az életemben, amikor sokat költöttem. Persze a bankszámlám nem volt ekkor sem mínuszban, de nem tettem félre, nem volt "TERVEM" arra, hogy mit is kellene kezdeni a pénzemmel, meg sem fogalmazódott bennem a gondolat, hogy gyűjteni kellene...

A bejegyzés trackback címe:

https://budapest150.blog.hu/api/trackback/id/tr3213570843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása